Érdekes világ

Az EU végleg sarokba szorította Orbánt: lassan véreztetik ki az ország gazdaságát?

Nem sieti el a döntést az EU a magyar pénzekről, az idő pedig vészesen fogy:

Az egész célja az, hogy Orbánt külföldről irányítva, gazdasági machinációkkal buktassák meg?

Brüsszel az idővel tartja sakk-mattban Orbánt?

Hiába nyújtotta be a javaslatát az Európai Bizottság a tagállamoknak a magyar helyreállítási terv elfogadásáról és a jogállamisági eljárás lezárásáról, a helyzet változatlanul bizonytalan.

Hirdetés

Az Európai Bizottság szerdán jelentette be, hogy jóváhagyásra ajánlja a tagállami pénzügyminiszterek tanácsának az 5,8 milliárd eurós vissza nem térítendő támogatást tartalmazó magyar nemzeti helyreállítási tervet.

Egy másik döntéssel pedig azt javasolják, hogy fagyasszanak be 7,5 milliárd eurós kohéziós forrást a magyar keretből, mert a korrupcióellenes intézkedések nem elegendőek.

Ezért az indítványban az szerepel, hogy egy 27 pontos feltétel-listát kell a kormánynak végrehajtani és csak ha ez maradéktalanul teljesül, akkor lehet kifizetni az 5,8 milliárd eurót és ezzel párhuzamosan a zárolt 7,5 milliárd is feloldható.

Addig azonban egyetlen centet sem kaphat az ország ezekből a forrásokból.

A ciklusa végére politikai hullaként akarják látni a magyar miniszterelnököt?

Nagyon rossz hír Magyarország számára, ha a tagállamok ennyire megosztottak.

Nem abban, hogy kell-e szankció Magyarországgal szemben, hanem abban, hogy ez milyen mértékű legyen.

Létezik egy olyan verzió is, hogy egyszerűen nincs döntés, s ez a helyreállítási alapok esetében azt jelenti, hogy idén mégsem lesz aláírt szerződés.

Ez pedig a 5,8 milliárd euró hetven százalékának elveszítéséhez vezetne.

Egyesek szerin egyértleműen érzőik az EU politikai szándéka is a dolog mögött.

Hirdetés

Ez pedig jogtalan, ugyanakkor a másik tábor szerint az EU-nak nincs más lehetősége megfékezni egy renitensen viselkedő, az EU egységét folyamatosan megakasztó, EU-s pénzeket ellopó kormányt.

Úgy járhat, mint Kadhafi?

Léteznek olyan meg nem erősített narratívák is, miszerint Orbán hasonlóképpen “kívülről irányítva” buktathatják meg, mint annak idején Kadhafit.

Kadhafit gazdaságilag és politikailag azután kezdték el “kilőni”, miután világossá vált, hogy az általa létrehozni kívánt petrodollár kiütheti a dollárt a világvaluta szerepéből.

Ezt a Wall Street pénzemberei nem engedhették meg és egyes sejtések szerint még az amerikai titkosszolgálat is benne lehetett abban, hogy Líbiában végül saját népe lázadása söpörte el Kadhafit.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!