CímlapsztorikÉrdekes világ

Két új variáns húzhatja át a járvány elleni harcot?

Két újabb variáns tartja lázban a világot és kezdte el aggasztani a tudósokat.

Mivel alig tudni róluk valamit, nehéz előre bármit kijelenteni, de ezeknél is felmerülhet a gyanú, hogy talán olyan mutációk, melyek egyszeriben húzhatják keresztül az eddig elért eredményeket a világjárvány elleni harcban.

Nigériai mutáns

A koronavírusnak már az a variánsa is terjed a világban, amelyet először Nigériában fedeztek fel: csütörtökön Algériában 13 ember szervezetében azonosították a kórokozót – adta hírül az arab ország Pasteur Intézete.

Hirdetés

A 13 esetet a fővárosban, Algírban, továbbá az ország déli és keleti tartományaiban jegyezték fel, előtte egyszer sem azonosították Algériában a nigériai változatot.

Újabb megbetegedéseket észleltek csütörtökön Algériában a brit vírusváltozattól is, ám mindössze hetet, és ezekkel együtt is csak 15 páciens esetében bizonyosodott be eddig a 42 millió lakosú országban, hogy az angliai eredetű kórokozótól betegedett meg.

Thaiföldi mutáció

Az országban leginkább a brit vírusmutáció terjed, de jelen van a brazíliai, a dél-afrikai és a nigériai variáns is.

Sőt, a lombardiai Varese városában ritka vírusmutációt azonosítottak, amelyből eddig csak egy esetet regisztráltak a világban, mégpedig Thaiföldön.

Erről is alig tudni valamit.

Alig tudni valamit az eredetükről

A jelenleg felfedezett két új mutációról nincsenek hivatalos információk arra vonatkozóan, hogy fertőzőképesebbek, vagy halálosabbak-e.

Ugyanakkor a brit vírus variánsról sem lehetett eleinte biztosra venni ezt, aztán azóta kiderült az, amitől mindenki félt.

Maga Müller Cecília és Szlávik János is megerősítette, hogy a hazánkban a harmadik hullámot már a brit variáns okozza, ami nem csak akár HÚSSZOR gyorsabban terjed, de a jelek szerint agresszívebb is és egyre több fiatalnál okos súlyosabb állapotot.

Éppen ezért nagyon nagy figyelem és nyomon követés van a két új felfedezett mutánssal kapcsolatban.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.