CímlapsztorikÉrdekes világ

Ki ütött először? Megszólalt a Mamma Mia Club a brutális nyíregyházi verekedésről

Forrnak az indulatok, mindkét oldal mást mond. Szerintetek hol az igazság?

Szombat éjszaka hatalmas túlerő, 11 biztonsági őr ment neki három, 18 év körüli fiatalnak a Mamma Mia előtt. Egyelőre nem tudni, hogyan kezdődött a verekedés, a szórakozóhelytől száz méterre lévő Nyíregyházi Rendőrkapitányság jelenleg is nyomoz az ügyben.

Annyit tudni mindösszesen biztosra, hogy egy biztonsági őr megvakulhat, a gyerekeit védő apa majdnem meghalt: roma srácokat vertek össze a kidobók Nyíregyházán.

Hirdetés

A klub vezetője a szon.hu portálnak juttatta el a közleményét a történtekről kedden. Ezt változtatás nélkül közöljük:

„Szombat éjszaka 11 biztonsági őr ment neki három, 18 év körüli fiatalnak a Mamma Mia előtt. Hogy miként kezdődött a verekedés, azt az amúgy a helyszíntől 100 méterre levő Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozóinak kell kideríteni, mert mindkét oldal mást mond.

A biztonságiak szerint a korábban már kitiltott fiatalok provokálták őket, boxerrel megütve egy társukat.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a biztonsági szolgálatot független vagyon- és személyvédelemmel foglalkozó társaság látja el, az általuk alkalmazott biztonsági őrök tevékenységére nincs ráhatásunk.

A szórakozóhelyen eddig megrendezett események gyakorlatának megfelelően, külön biztonsági szolgálatot bíztunk meg a rend fenntartásával.

A feladataik közé tartozik a vendégek beléptetése klubkártyás rendszerben az általuk kontrollált bejáraton át.

A belépőjegy váltásának feltételeként a biztonsági szolgálat átvizsgálhatja a vendég ruházatát, táskáját, és ha tiltott dolgot talál, illetve ha a vendég alkohol vagy kábítószer hatása alatt áll, a beléptetést megtagadhatja.

Ha a szórakozóhelyen konfliktus történik, a biztonsági személyzet tagjai azt úgy kötelesek megakadályozni, hogy senkit semmilyen bántódás nem érhet.

A szórakozóhely vezetősége nevében elmondhatjuk, hogy minden alkalommal felhívjuk a biztonsági szolgálat tagjainak a figyelmét arra, hogy maximum kivezethetik a helyről a rendbontókat. Ezen a péntek éjszakán sem voltak kint a club alkalmazottai az ajtó előtt, hiszen mindenki végezte bent a munkáját, ami a vendégeink zavartalan szórakozását szolgálta.

Hirdetés

A biztonsági őrök elmondása alapján péntek éjszaka bokszoló fiatalok akartak belépni a club területére, de ezt a biztonsági szolgálat megtagadta, mivel az előző héten problémásan viselkedtek a vendégekkel.

A biztonsági őrök a belépésüket a kulturáltan szórakozó többség érdekében tagadták meg. A srácok ezt nem vették tudomásul, és a rendezőket megfenyegették, majd felfegyverkezve visszajöttek és megtámadták a biztonsági őröket – ahogy azt a híradásokban olvashattuk.

Mivel a club alkalmazottai nem voltak jelen az utcán zajló eseményeknél, nem a mi feladatunk eldönteni, pontosan mi történhetett.

Ez a hatóságok dolga, az eljárás folyamatban van. Szórakozóhelyünk és Nyíregyháza jó hírneve érdekében fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az interneten terjedő videón látottak alapján természetesen azonnal felvettük a kapcsolatot a biztonsági cég vezetőjével, és megtettük a megfelelő intézkedéseket.

A cég arról tájékoztatott bennünket, hogy belső vizsgálatot is indítottak. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy számunkra minden szórakozó fiatal biztonsága ugyanolyan fontos. Bízunk benne, hogy a közeljövőben nem fordul ilyen elő – ennek érdekében minden óvintézkedést megteszünk

– zárul a Mamma Mia Club közleménye.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.