CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

Kiszivárgott: “Most értesülünk arról, hogy őfelsége, a királynő meghalt…”

Azonnali protokoll jön II. Erzsébet királynő halála után.

A Politico pénteken nyilvánosságra hozta, hogy a brit kormányzat milyen intézkedéseket léptet életbe, ha meghal Erzsébet királynő.

A legfrissebb értesülések szerint a kormányzat belső vizsgálatot indított – és akár hatósági eljárás is indulhat –, amiért a legfrissebb, jelenleg is érvényben lévő tervezet kiszivárgott.

Hirdetés

A cikk szerint részletesen szabályozták, hogy a London Bridge kódnevű akcióban mi mindenre kell sort keríteni az uralkodó halála esetén.

A királynő halálát a dokumentumban D napként említették, és napok szerinti bontásban leírták, hogy ezen, valamint a későbbi napokon (D+1, D+2, így tovább) mi fog történni.

A D napra vonatkozóan rögzítették, hogy a királynő halála esetén mely kormányzati tisztviselőket hogyan kell telefonon értesíteni.

Most értesülünk arról, hogy őfelsége, a királynő meghalt

– a Politico szerint ezt az üzenetet kapják majd a tisztviselők, akiket egyben arra is kérnek majd, hogy kezeljék bizalmasan az információt.

A Politico állítja, az alábbi forgatókönyv lép életbe akkor, ha az orvosok hivatalosan is megerősítik Erzsébet halálát:

Telefonon értesítik a mindenkori brit miniszterelnököt, illetve több más minisztert is.

A család a sajtón keresztül értesíti a világot a történtekről, beszélve a közelgő temetés részleteiről. Közösségi médiás oldalaik feketébe borulnak, miképp a legtöbb brit kormányzati webhely is.

Félárbocra helyezik a zászlókat Whitehallban, lehetőleg minél hamarabb.

Hirdetés

Elsőként beszédet mond a miniszterelnök.

A Honvédelmi Minisztérium gondoskodik országszerte a fegyveres tiszteletadásról. Egy perc néma csend követi ezt.

Tiszteletadást tartanak a Szent Pál-székesegyházban, ahol a miniszterelnök mellett más, magas rangú miniszterek vesznek részt.

Másnap a Szent Jakab Palotában tartandó ülésen hivatalosan is Károly herceget nevezik ki új uralkodónak, aki 18:00 órakor beszédet intéz a néphez.

A halál utáni harmadik napon Károly utazásba kezd az Egyesült Királyságon belül, hogy részvétnyilvánításokat kapjon, istentiszteleteken vegyen részt.

A temetés előtti három napban a Westminster-apátságban ravatalozzák fel Erzsébetet, itt róhatja majd le mindenki a tiszteletét. Már most óriási tömegekre számítanak, szó szerint attól félnek a közlekedési minisztériumban, hogy London teljesen megtelik majd emberekkel.

A Westminster-apátságban lesz az állami temetés, a Windsor-kastély Szent Görgy-kápolnájában búcsúztatják a királynőt, végül VI. György király emlékkápolnájába helyezik.

A temetést a tévében is közvetítik majd.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.