Címlapsztorik

Kivonulhatnak a multik Magyarországról Orbán kegyetlen törvénye miatt

Óriási károkat okozhat a most elfogadott törvénycsomag… Itt a vége a sok multi számára, búcsút mondhatunk a Tesconak és a többieknek?!

Magyarországi székhelyű vállalatok egy koalíciója szerint az üzleti életben is rontaná Magyarország hírnevét Orbán a másságban élő embereket támadó módosító törvényjavaslat, amely összemossa a szexuális irányultságot és a nemi identitást a pedofíliával.

A törvénymódosítás ellen kiálló cégek, munkáltatók a Nyitottak Vagyunk nevű nonprofit tömörülés tagjai, amelyet a Prezi, az espell és a Google alapított. Jelenleg a szervezetnek 1100 tagja van:

Hirdetés

Magyarországi székhelyű foglalkoztatók, nagy nemzetközi vállalatok, magyar kis- és középvállalkozások, illetve szervezetek, amelyek a nyitottságot alapértéknek tekintik.

Közleményüket az Open For Business nemzetközi szervezettel közösen adják közzé, amely olyan globális nagyvállalatokat tömörít, mint a Lego, a Deutsche Bank, a L’Oréal, a Tesco, az IBM vagy a Facebook.

Kkiemelik, hogy empirikus bizonyítékok vannak arra vonatkozóan is, hogy azok az országok, amelyek korlátozzák a kisebbségi csoportok társadalmi elfogadását, ennek közvetlen gazdasági hátrányai kataszrtofálisak lehetnek.

Vagyis a jövőben az sem kizárt, hogy egyes multik számára “kedvezőtlen” lesz ez a magyarországi közeg.

Emiatt pedig akár ki is vonulhatnak.

Ezzel pedig rengeteg munkahely szűnne meg.

Talán eljön a világ, amikor búcsút kell intenünk a Tesconak és a többieknek?

Egyes vélekedések szerint akár éppen ez is lehetett a kormány “mesterterve”, mert így egy csapásra megszabadulnak a melegektől és a szerintük Magyarországra települő multiktól…

Ki mit gondolt erről?

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.