CímlapsztorikÉrdekes világTech-KütyükTudomány

Már gyűjtik a koronavírus apokalipszis utánra a magokat a világ legnagyobb magtárolójában?

Egy rejtett komplexumban tárolják az apokalipszis esetén a civilizációt újraindítani képes magokat.

Mozgolódás indult meg a kulcsfontosságú komplexum körül?

Ennek jártunk utána, illetve annak, hogy ez a hely pontosan “mire képes”, miért lehet az emberi civilizáció megmentője egy esetleges globális kataklizma esetén.

Hirdetés

Léteznek helyek, melyeket azért hoztak létre, hogy utolsó megmaradt menedékként szolgáljanak arra az esetre, ha valamilyen okból minden elpusztulna, amit ismerünk.

Ilyenek az amerikai filmekből ismert hatalmas óvóhelyek, ahová a világ, és a kormány fontos tagjait menekítik, ha beüt egy globális katasztrófa.

Ilyenek továbbá a tömegek számára elkészült hatalmas földalatti csarnokok is, melyek szintén arra az esetre készültek el, ha baj történne.

Ezen óvóhelyek nagy része a hidegháborús időszak alatt készült el, ugyanis akkoriban nagyon tartottak egy esetleges nukleáris katasztrófától.

Azonban a hidegháború ide vagy oda, ezek az óvóhelyek, titkos raktárak bármikor jól fognak jönni a jövőbe, ha valóban bekövetkezik.

Létezik egy hatalmas magtár, ahol a világ szinte összes élelmiszeréhez szükséges növények magvait tárolják vész esetére.

Az egészet még 1984-ben létesítették a skandináv országok, egy elhagyatott szénbányában.

Pontosabban magát a szénbányát alakították át, hogy egy óriási, szupertechnológiával felszerelt magtár jöhessen benne létre.

Később ezt a magtárat, és annak tartalmát helyezték át a Spitzbergák Nemzetközi Magbunkerbe, mely végül 2008-ban nyílt meg.

Hirdetés

A létesítmény a Nyugati-föld – Spitsbergen – szigeten, 120 méter mélyen egy homokkőhegy gyomrában kap helyet.

A sziget mentes a tektonikus mozgásoktól, és a permafroszt eleve biztosít bizonyos fokú hűtést a komplexum számára.

A magok a lehető legnagyobb biztonságban vannak, és szinte nincs olyan természeti csapás, vagy globális kataklizma, mely hozzájuk tudna férni, vagy meg tudná semmisíteni őket.

A magokat tároló kamrákat ugyanis egy méter vastag, megerősített betonfalak, légkamrák és nyomásálló ajtók védik.

Ráadásul a helyválasztás sem véletlen, ugyanis a magbank 200 év múlva még a legpesszimistább forgatókönyv szerint is a tenger szintje fölött lesz.

Atomháború, vagy világméretű járványok esetén, és azok után lehetőséget biztosat majd ez a magtár, hogy az összes élelmiszernövényt ki lehessen újra tenyészteni.

Jelen esetben a járvány néz ki a valószínűbbnek, és sok hír és találgatás érkezett az utóbbi időkben arról, hogy miféle mozgolódás lehet a “magbunker” körül, és hogy ennek lehet-e köze a közelgő civilizációs összeomláshoz, amit a világjárvány okoz.

A mozgás normálisnak mondható, mindig kerülnek új magok a tárolóba, és a már bent lévőket is újra és újra ellenőrzik.

Így valószínűleg nem kell aggódnunk, nem arról van szó, hogy a szupergazdag elit mentené a bőrét, és a civilizációt újraindítani képes magokat, mert akkora lenne a baj a világban.

Világjárványok mindig is voltak és lesznek is.

Ellenben valóban következhetnek be olyan események, melyek során kiemelkedően fontos, hogy ezek a magok biztonságban legyenek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.