EgészségünkÉrdekes világ

Megfejtették, honnan ered a kannabisz, hol fejlődött ki először a bolygón

Talán nem véletlen, hogy a térségben évezredek óta sokkal tovább éltek az emberek, és sokkal egészségesebbek voltak, magasabb szellemi teljesítménnyel bírtak.

A kannabisz több ezer éves történelme

Sokáig nem lehetett tudni, hogy vajon pontosan honnan is származik korunk egyik legnagyobb gyógyhatással rendelkező növénye, a kannabisz.

A tudósok már egy ideje vizsgálják, hogy pontosan hol nőhetett ki a földből a legelső kannabisz növény, és egyáltalán hogyan terjedt el az egyes kontinenseken.

Hirdetés

Mára ugyanis rengeteg földrészt meghódított: volt, ahová egyszerűen behordták, és volt, amelyet “természetes módon” fertőzött meg a növény.

A kannabiszt az emberiség az egyes feljegyzések és nyomok szerint legalább 27.000 éve használja.

Elgondolkodtató, hogy ennek ellenére – pontosan tudjuk, hogy éppen ezért – a 70-es években a gyógyszeripar igazi boszorkány hadjáratot indított ellene.

Fosszilis pollenmaradványok vezettek nyomra

Egészen eddig nem lehetett tudni, honnan ered a kannabisz, azonban nemrégiben különféle több ezer éves, sőt, több millió éves maradványokat vizsgáltak meg a szakértők.

John McPartland vezetésével a Vermonti Egyetem kutatói vettek szemügyre 155 különböző, régóta fosszilizáódott pollenmaradványt. Ezekből pedig sikerült pontos képet kapniuk a növény múltjáról.

A kannabisz eredetileg sztyeppeszerű körülmények között virágzott a Tibeti-fennsík északi tektonikai formációi által létrehozott általános környezetben a Csinghaj-tó körül “28 millió évvel ezelőtt.”

A kannabisz pollenje nagyon hasonlít a komló pollenjére, valójában a szakértők szerint közös őssel rendelkezhet a két növény.

A Tibeti-fennsíkról a kannabisz növény körülbelül 6 millió évvel ezelőtt érte el Európát, és 1,2 millió évvel ezelőtt terjedt el a mezőkön, mint ahogy Kelet-Kínában.

Az évezredek során a kannabisz a világ minden táját meghódította, és Afrikán keresztül a 19. században eljutott Dél-Amerikába, majd a 20. század elején az Egyesült Államokba, amikor az emberek a mexikói forradalom elől menekültek 1910 és 1911 között.

Hirdetés

Ez lehetett a tibeti “egészségkultúra” titka

Nem véletlen, hogy Tibetet tekintik az egészség és a szellemi csúcsteljesítmény bölcsőjének, és talán a rendkívül hosszú ideig élt tibeti emberek, szerzetesek legendái mögött is éppen az erős kannabisz használat rejlik.

Ma is sokat tanulhatnánk ettől a kultúrától, jelenleg a modern világunkban is ott élnek talán a leghosszabb ideig az emberek, nem véletlenül…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!