Egészségünk

Megfejtették, miből készült Kleopátra fiatalító parfümje: a titkos recept ma is alkalmazható!

Itt az ősi recept, ami Egyiptom legszebb nőjének titka lehetett.

Kleopátra szépségének és vonzerejének titka a fiatalság elixírje

A elmúlt években rengeteg dolog derült már ki Egyiptomról és annak nagy titkairól, melyek korábban homályba burkolóztak.

Az egyik legnagyobb titok az örök fiatalság elixírjével és Kleopátrával volt kapcsolatos. Sokan úgy tartották ugyanis, hogy az egyiptomi uralkodónő birtokában lehetett a titoknak.

Hirdetés

Feljegyzések mesélnek arról, hogy feltűnően fiatal volt, bőre pedig hamvas és hibátlan.

Elterjedt róla, hogy az örök fiatalság elixírjét használja és nem öregszik, alig fog rajta az idő, ráncok pedig egyáltalán nem voltak rajta nagyon sokáig.

Habár pontos képet talán sosem fogunk tudni alkotni arcáról, híres vonzerejének egy másik elemét lehetséges, hogy megfejtették: az általa használt illat titkát, mely talán a kulcsa lehet a fiatalságának is.

Ősi receptről lebbentették le a fátylat

Sikerült ugyanis a régészeknek a feltárások során összegyűjtött adatok, dolgok és minták után megalkotni, pontosabban újraalkotni az uralkodónő különleges parfümjét.

Egyes amforákban a kutatók megtalálták a több mint 2000 éves illatszerek maradványait.

Ezek ugyan nem rendelkeztek már eredeti illatukkal, de alkotóelemeik vizsgálata és az ókori leírásokból kinyert információ alapján a tudósok képesek voltak rekonstruálni a parfümök receptjeit.

Kleopátra is ezek valamelyikét használhatta, az egyiptológusok pedig a korabeli feljegyzések alapján azt is sejtik, hogy melyik lehetett az egyik.

A kutatók által előállított illatszer alapját a mirha képezi, amely egy Afrika szarván és az Arab-félszigeten honos fából nyerhető ki.

Emellett olyan, napjainkban is használatos összetevők kerültek bele, mint az olívaolaj, a fahéj vagy a kardamom.

Ha valaki ezeket kikeveri, egy nem szokványos parfümöt kap, ami még a bőrt is táplálja, talán ebben lehetett Kleopátra meseszép bőrének a titka is.

Hirdetés

Az eredmény ugyanis egy sűrű, ragacsos anyag, mely leginkább napjaink tusfürdőihez hasonlítható leginkább, csak nagyon intenzív illattal.

A tudósok szerint az előzetes kikevert próba-parfüm sokkal hosszabban is tartónak bizonyult, mint a mai modern parfümök.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!