CímlapsztorikÉrdekes világ

Megjósolták már 2019-ben az ukrajnai háborút, és azt is, hogy totális nukleáris háborúvá eszkalálódik!

Tűpontos jóslat a múltból, ha így halad minden tovább – eddig tűpontos – akkor egy nukleáris katasztrófára kell felkészülni…

A Youtube-ra is feltett próféciában az események 2022 márciusában indultak be, a folytatást pedig az egész világ megsínylette.

A The Infographics Show YouTube csatorna infografikonokat prezentál érdekes, „rajzfilmesített” formában, de időnként elkalandoznak a tudomány és a technológia egy-egy területére is. 2019 szeptemberében például azt vizsgálták, hogy miként festene egy nukleáris konfliktus Oroszország és az USA közt – a harmadik világháborút berobbantó szikra 2022 márciusában villan fel. Aki bírja az angol nyelvet, tekintse meg a videót:

Hirdetés

A történet 2022. március 4-én indul, ekkor Grúzia és Bosznia-Hercegovina belép a NATO-ba, Ukrajna pedig ezen felbátorodva ismét napirendre tűzi a NATO tagságot, miközben Oroszország ekkor már féléve fenyegetőzik a háborúval.

Oroszország ekkor lerohanja a két friss NATO tagállamot – ami tehát nem elhanyagolható különbség a tényleges konfliktushoz képest.

A videó szerint Oroszország hazardírozik – arra fogad, hogy a két friss NATO tagállamért az Észak-atlanti Szerződés Szervezete nem fog háborút indítani, de tévednek, mivel a mostanra már mindenki által kívülről fújt ötös cikkely betartása nélkül az Észak-atlanti Szerződés sem érne semmit.

A NATO válaszként tehát katonai egységeket küld erősítésként a balti országokba, melyek a leginkább veszélyeztettek az oroszoktól. Oroszország ekkor páncélosokat küld Lettország és Litvánia ellen – ezzel ki is tört a harmadik világháború.

A jóslat szerint az oroszok egészen Lengyelországig nyomulnak, mielőtt a NATO rendezné a sorait, és képesek lennének megállítani őket.

A valóságban azt láthatjuk, hogy még az egyedül küzdő Ukrajna lerohanása sem megy olyan simán, mint azt Moszkvában valószínűleg elképzelték.

Lényeg a lényeg: a videóban megállítják az oroszokat nagyjából Lengyelországnál, közben pedig az USA tengeri flottája a Csendes-óceánon keresztül tengerészgyalogosokkal partra száll Oroszország keleti részén – ezzel az oroszok két fronton is visszaszorulnak.

Oroszország tehát elvesztette a szerencsejátékot, és sarokba szorult. Válaszként engedélyezik nukleáris fegyver bevetését – a célpont pedig Berlin.

Íme:

Hirdetés

Az oroszok abban bíznak, hogy talán az európai országok viszonozzák az atomcsapást, Amerika azonban saját városai védelme miatt nem fog kockáztatni. B

erlinre a videó szerint egyébként április 12-én lövik ki az atomot. Az oroszok persze újfent elszámították magukat, Amerika atomcsapással válaszol, amely elpusztítja a Berlint célzó rakétalétesítményt.

Közben a britek is csapást mérnek – Jekatyerinburg és Novoszibirszk a célpontok: a két városnak együtt körülbelül annyi lakosa van, mint Berlinnek, tehát nagyjából 3 millió. Itt azért már nincs mit szépíteni: térdig járunk a nukleáris háborúban.

A videó további érdekessége, hogy bemutatja nukleáris válaszok lefolyását, miként működnek az egyes rendszerek. Tanulságból meg talán kettő akad: egyrészt látható, hogy akár a fiktív forgatókönyvben, úgy a valóságban is Oroszország hajlamos magát elszámolni.

Másrészt senki sem tudhatja, meddig megy el az atomhatalom Oroszország, ha igazán fenyegetve érzi magát. Azonban mint az a Telex cikkében olvasható, ha atomfegyver bevetésére kerülne sor, az nagyobb eséllyel lenne harcászati (tactical) atomfegyver.

A videó érdekes feltételezése, hogy az oroszok előbb használnak hadászati atomfegyvert Berlin ellen, mint hogy az előrenyomuló NATO erőket próbálnák megállítani harcászati atomfegyverrel – a videóban egyébként később erre is sor kerül. Jelenleg tehát az atomfegyver kapcsán az a kérdés, hogy használhatja-e ezt Oroszország a beakadt invázió előremozdítására.

A Telex cikkében megszólaló szakértő azon a véleményen van, hogy jelenleg nagyobb az esélye annak, hogy Oroszország vegyi fegyvert vet be, mint atomot. Sőt az amerikai elnök szerint már most egyértelmű jelei vannak, hogy Putyin vegyi fegyver bevetését fontolgatja.

A vegyi fegyver kegyetlen eszköz, ugyanakkor talán nem jár olyan globális konzekvenciákkal, mint a nukleáris fegyver bevetése – magyarán egy teljes nukleáris háborúval.

Mivel azonban újabban már a Kreml szóvivője is arról beszél, hogy az ország mikor vetne be atomot, sokan érthető mód nem túl nyugodtak.

Forrás: rakéta.hu

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.