CímlapsztorikTudomány

Mélytengeri szörnyek jönnek fel az óceánok mélyéből: világkatasztrófára figyelmeztetnek

Nagyon durva következményei lesznek annak amit most látunk. Mélytengeri szörnyek tucatjai jöttek fel az óceánok soha nem látott “réseiből”.

Egyre biztosabb, hogy egy eddig nem várt katasztrófa előtt állhatunk.

Ezt jelezhetik azok az eddig alig látott, vagy sok esetben teljesen ismeretlen mélytengeri lények, melyek valósággal felmenekültek a felszín közeli vizekhez az óceánok mélyéről.

Hirdetés

A több mint 2 méteres élőlények sok helyen zavartak meg búvárokat, a Tajvanhoz közeli vizekben a partoktól nem messze és a jelenség egyre gyakoribb.

Bár a lények valóban úgy festenek, mint egy igazi mélytengeri szörny, szerencsére viszonylag ártalmatlanok.

Ugyanakkor vészjósló a jelenlétük – állítják a tudósok.

A helyi legendák szerint ugyanis a megjelenésük a világvége eljöveteléhez köthető.

A japánok szentül hisznek abban, hogy a Földön véget fog érni az élet, és egy globális kataklizma veszi majd kezdetét, amikor a mélység szörnyetegei felfedik magukat.

Tudományosan is megalapozott lehet ráadásul ez utóbbi gondolat, ugyanis van egy igencsak ijesztő magyarázat arra, hogy ezek az alapvetően soha nem mutatkozó lények miért “menekültek” el a felszín felé és az óceán más területeire.

Arról van ugyanis szó, hogy léteznek különféle kutatások arra vonatkozóan, hogy egyes állatok képesek megérzi a nagyobb földrengéseket vagy egyéb természeti katasztrófákat.

Ezt az ősi kultúrák is megfigyelhették, innen ered a fenti japán mítosz is, miszerint a közelgő ” világvégét” jelzik előre a megjelenésükkel.

A tengerbiológusok szerint ezek a mélytengeri lények előre érzik a kőzetlemezek várható elmozdulását, vagyis akár egy lehetséges nagy erejű rengés elől is menekülhetnek.

Hirdetés

Egy nagyobb erejű rengés pusztító cunamit, azaz szökőárat hozhatna lére, ami Japán partjain és a világ más részein is mérhetetlen pusztítást végezhet egy nagyobb erejű rengés esetén.

Hogy erről van-e szó, azt a közeljövő eldönti, mindenesetre aggasztó előjelnek tekintik.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!