Tudomány

NASA bejelentés: földönkívüliek lehetnek a Szaturnusz egyik holdján

Nagy horderejű bejelentések várhatók, elképesztő felfedezésről adtak hírt. Földönkívüli kolóniára lelhettek a Szaturnuszon. Jön a hírzárlat?!

Úgy tűnik, hogy most tényleg megvannak a földönkívüliek, és ezzel örökre megváltozhat az emberiség a kozmoszhoz és a világhoz való viszonya.

Többé nem mondhatjuk majd el, hogy egyedül vagyunk a kozmoszban.

Hirdetés

Ha 100%-os hitelt nyer a hír, miszerint a Szaturnusz egyik holdján földönkívüli kolóniára bukkantak, akkor az egész kozmoszra nézve is azt jelentheti, hogy az élet, és az egyes civilizációk csak úgy hemzsegnek a világűrben.

Mi pedig porszemek vagyunk egy sokkal nagyobb gépezetben.

A NASA már hosszú évtizedek óta azon van, hogy egyre kevesebb kérdésünk legyen a világűrrel kapcsolatban, de valahogy folyton csak további talányok lesznek a kutatások végeredményei – és pontosan ez adja a tudomány szépségét.

Sokak számára már az is újdonság lehet, hogy a Szaturnusznak vannak holdjai (pedig van belőlük 82 darab), az viszont egyenesen észbontó, hogy közülük az Enceladus nevezetűt csillogó jégsapka fedi

– ráadásul a NASA elárulta, hogy alatta egy óceán rejtőzik, ami akkora, mint Arizona.

A NASA szerint egyáltalán nincs kizárva, hogy az Enceladuson található víztömegben lévő anyagok kémiai reakcióba léptek a mederben lévő kőzetekkel, így az is lehetséges, hogy élet van az égitesten

– akármilyen formában.

Ez lehet mikrobiológiai szintű, de lehetnek akár kezdetleges, vagy fejlettebb élőlények, mondjuk jéghalakhoz hasonlító kolóniák is a tudósok szerint.

Sőt, egyes tudósok azt sem vetik el, hogy akár egy fejlett idegen faj otthona is lehet.

Hirdetés

Ez utóbbi esetben pedig azért nem akadtunk még a nyomukra, mert mélyen a jégpáncél alatt élnek és a felszínnel gyakorlatilag alig van kapcsolatuk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.