CímlapsztorikÉrdekes világ

Putyin óriási változáson ment keresztül: egy belső forrás kitálalt

Ha ez igaz, az alapvetően fogja meghatározni az egész Föld és az emberiség jövőjét…

Vlagyimir Putyinról köztudott, hogy nem igazán tartozik azok közé, akik valós problémának látják a globális klímaváltozást, ám az óriási kiterjedésű és szinte elolthatatlan szibériai erdőtüzek már az ő ingerküszöbét is elérték – derül ki a Moscow Times cikkéből.

Az őt és kormányát támogató Egységes Oroszország párt televízióban közvetített vezetői értekezletén felszólalva, precedens nélkülinek minősítette a katasztrófát.

Hirdetés

Hozzátette még ehhez – ami tényleg arra utal, hogy esetleg módosít a klímaváltozásról alkotott elképzelésén -, hogy a nemzetnek tanulnia kell a történésekből.

A szakértők szerint ugyanis az erdőtüzekért egyértelműen a szárazság és a Szibériában korábban elképzelhetetlen magas hőmérséklet okolható, ami mögött a globális felmelegedés áll.

Emellett az erdők elhanyagolása járul hozzá a bajhoz.

Putyin jelentős pénzügyi támogatást ígért a probléma orvoslására, az érintett régiók támogatását 24 milliárd rubellel (közel 100 milliárd forint) emelik meg.

A hatósági adatok szerint a katasztrófa 173 ezer négyzetkilométerre terjed ki, ami Magyarország területének majdnem a kétszerese.

Immáron ez a második legszörnyűbb erdőtűz Oroszország történetében.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.