Érdekes világ

Rendkívüli rákellenes hatást mértek egy növényben: végig az orrunk előtt volt a rák Achilles-ina?

10 különböző kísérlet során is bizonyítottan hatásos volt.

A tudósok már most a valaha volt legnagyobb áttörésről beszélnek.

A kutatók 10 különböző típusú daganatsejt-kultúrát kezeltek négy eltérő erősségű papajalevél kivonattal, és a hatást 24 óra múlva mérték.

Hirdetés

Kutatók szerint a papajalevél kivonat és tea rendkívüli rákellenes hatást fejt ki számos daganattípussal szemben, ami alátámasztja a néphagyományok már régóta ismert hiedelmét.

Nam Dang, a floridai egyetem kutatója japán kollégáival a Journal of Ethnopharmacology szaklapban közzétett tanulmányukban azt írták:

Sikerült dokumentálniuk a papaja rákellenes hatását méhnyakrák, emlőrák, májrák, tüdőrák és hasnyálmirigyrák esetében.

Rendkívüli rákellenes hatás egy növényben? Valószínű, hogy most tényleg megtalálták a rák természetes ellenszerét…

A kutatók a szárított papajalevél kivonatát használták, és a hatás erősebb volt, amikor a sejtek a papajalevél tea nagyobb dózisát kapták.

Dang munkatársaival együtt kimutatta, hogy a papajalevél kivonat serkenti a kulcsfontosságú jelzőmolekulák, az úgynevezett Th1-típusú citokinek termelődését, melyek az immunrendszer szabályozását segítik elő.

Mindez mellékhatások nélkül…

Az eredmény olyan terápiás megoldások kifejlesztéséhez vezethet, amelyek az immunrendszert használják fel a daganatok legyőzésére

– írták a folyóirat februári számában megjelent cikkükben.

Hirdetés

A papaját a világ minden részén, különösen Ázsiában régóta használják különböző betegségek kezelésére.

Dang szerint az eredmények egybehangzanak az ausztrál bennszülöttek, és szülőhazája, Vietnam népességétől származó beszámolókkal. A

kutatók azt állítják, hogy a papajakivonat nem gyakorol semmilyen toxikus hatást a normál sejtekre, így el lehet kerülni a sok rákgyógyszerre jellemző mellékhatásokat.

A kutatók 10 különböző típusú daganatsejt-kultúrát kezeltek négy eltérő erősségű papajalevél kivonattal, és a hatást 24 óra múlva mérték.

A papaja mindegyik kultúrában lelassította a tumor növekedését.

Dang és kollégái a tokiói egyetemen keresztül szabadalmi kérelmet nyújtottak be a papajakivonat desztillálásának eljárására.

Forrás: Webbeteg, Medipress

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.