CímlapsztorikÉrdekes világ

Szélforgó rekordot döntött egy idős bácsi: valami hajmeresztő, amit alkotott! – videó

Székesfehérvár csodabogara évek óta furcsa hobbijának él, többször is fel akarták már érte jelenteni, de nem bír ellenállni.

Székesfehérvár csodabogara évek óta gyártja a szélforgóit műanyag palackokból.

Többször fel akarták már jelenteni a kerítése miatt, de az idős férfi nem bír leállni.

Hirdetés

Magyar rekordot is döntött szorgalmával. Ilyet egész biztosan nem láttál még!

Egyszerűen elképesztő!

Kusztor Szilveszter először 2018 decemberében mutatta be az általa „Rekord a szeretetért” nevű akciója keretében a saját maga által, PET-palackokból készült szélforgóit.

A több mint kétezer darabos kollekciójával egy mennyiségi, gyűjteményes rekordot állított fel. 2014 és 2018 karácsonya között 1956 db piros, fehér és zöld szélforgót készített el, majd 2018. végén további szélforgók készültek, így állt össze a 2222 darabos gyűjtemény.

Szilveszter 4 évvel ezelőtt egy helyi telken látta meg a PET-palackból készült szélforgót, amely úgy készült, hogy az üres üdítős/ásványvizes PET-palack testére tűzőgéppel négy másik PET-palack levágott talprészét mint széllapátokat erősítették.

Mindezt úgy, hogy a szélforgó forgástengelyében egy pálcára került feltűzésre a PET-palack test a rá erősített lapátokkal, a pálca a palack kupakján támasztja meg a forgó palackot.

Elképesztő látvány: többezer szélforgó pörög Szilveszter kerítésén

Székesfehérvár csodabogara évek óta gyártja a szélforgóit műanyag palackokból. Többször fel akarták már jelenteni a kerítése miatt, de az idős férfi nem bír leállni. Magyar rekordot is döntött szorgalmával. Ilyet egész biztosan nem láttál még!

Közzétette: nlc.hu – 2020. július 12., vasárnap

Ez adta az ötletet az akciójához, melynek keretében a palackokra három, illetve kilenc lapátot erősített fel.

A munkájához a palackokat főként egy tatabányai vállalkozástól mint palack nyersanyagot kapta, a színes PET kapszulákat egy fonyódi cég támogatásként hőformázta palackokká.

Ezen felül számos más forrásból is kapott üres PET-palackokat, amelyeket feldolgozott az évek folyamán szélforgókká.

Hirdetés

Az interneten fellelhető, a gyűjtemény helyszínéhez kapcsolódó információk szerint Székesfehérváron közismert a gyűjtemény létezése, amely a Budai út 133. cím alatti saroktelek kerítései mentén került kiállításra…

Évek óta bárki megtekintheti az utcáról a kerítésén keresztül a folyamatosan gyarapodó szélforgókat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.