CímlapsztorikEgészségünk

Te tudod, hogy mi ez? Tele van vitaminnal, védi az ereket, egyensúlyba hozza a szervezeted

Minden háztartásban ott kellene lennie.

Na, kitaláltad már?

Habár a hozzávalói nemzetről nemzetre változnak, az alap ugyanaz: szezámmag, cukor, méz és növényi olaj.

Hirdetés

A különböző jellegeket a hozzávalóknak köszönhetjük: mogyoró, dió, kakaó, mandula vagy pisztácia.

A Halva egy különleges indiai, közép-ázsiai csoda, melyet a távol-keleten rengetegen használnak, sokan kifejezetten egészség megőrzésre, pedig önmagában is nagyon finom ételről van szó.

Rengeteg vitamin és különféle egészségünket védő anyag található meg benne.

A napraforgómagok hideg sajtolásával készülnek, ezért megőrzik a teljes vitamin tartalmukat, így a termék egy egészséges „édesség” lehet, ha mértékkel fogyasztjuk.

A B1 vitamin vagy tiamin legfőbb feladata az idegrendszer karbantartása, serkenti a szív és izmok működését. A B1 vitamin szükséges a szénhidrátok, cukor és keményítő lebontásához az emberi szervezetben, normalizálja a gyomorsavat.

Ez a vitamin képes glükózzá alakítani a szénhidrátokat, ami az emberi agy fő energiaforrása.

Tehát ha megfelelő mennyiségű B1 vitaminhoz jut a szervezetünk, akkor a szellemi képességeink nagymértékben javulhatnak.

A tiamin könnyen pótolható, mivel szinte minden élelmiszerben megtalálható, de a főzés, sütés melege tönkreteszi a B1 vitamint.

A felesleges B1 vitamin mennyiség a vizelettel távozik a szervezetünkből, a szövetekben, szervekben egyáltalán nem tárolódik, ezért minden nap szükséges a megfelelő mennyiség bevitele, pótlása.

Hirdetés

Az F vitamin a sejthártya építőanyaga.

Ennek hatásai:

csökkenti a trombózis és koleszterinképzést, csökkenti a vérnyomást, tágítja a vérereket, csökkenti a koleszterin lerakódást, fokozza az inzulin hatását, súlycsökkenéshez vezet a telített zsírok égetésével, gyulladáscsökkentő és ízületi gyulladás csökkentő hatása van, kedvezően hat az agy működésére, jó közérzetet ad.

Az F- vitamin hiánya bőrproblémákat, fertőzésekre való hajlamot, ízületi gyulladást, terméketlenséget vagy teherbeesési nehézséget, érzelmi problémákat- stresszre való hajlamot okozhat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!