CímlapsztorikÉrdekes világ

Zacher Gábor: “Annyian haltak meg Magyarországon, mintha naponta 30 buszbaleset lett volna”

Alaposan odapörkölt Orbán Viktornak, nem akármit jelentett ki a magyar járványkezelés kapcsán.

A hatvani kórház főorvosát egyebek mellett a járványhelyzetről és a vasárnap hajnali tömegszerencsétlenségről kérdezték.

A főorvos tapasztalatai is azt mutatják, hogy az oltottak valóban jobban viselik a fertőzést: szemgyulladás, levertség, fáradtság, kevésbé intenzívebb tünetek jelentkeznek, ha elkapják a koronavírust.

Hirdetés

Mint mondta, volt olyan kollégájuk, akinél két oltás után kapta el a betegséget, de nem kellett őt befektetni kórházba, nem volt szüksége speciális víruselleni terápiára.

A delta-variáns viszont itt van, és sajnos – más variánsokkal együtt – okozhat a korábbi járványhullámokhoz hasonló helyzetet. Ennek apropóján említette meg a vasárnap hajnalban történt buszbalesetet is.

“Ezek a balesetek szerencsére nem mindennaposak, de épp a koronavírus-járvánnyal állítottuk párhuzamba orvoskollégáimmal a tragédiát; hiszen sajnos sok olyan nap volt, amikor 200-300 haláleset volt a járvány miatt.

Ez azt jelenti, hogy a korábbi járványhullámok tetőzésekor annyian haltak meg Magyarországon, mintha naponta 30 buszbaleset lett volna.

Ez döbbenetes!”

– mondta Zacher Gábor, aki a tömegszerencsétlenséggel kapcsolatban megjegyezte, hogy a helyszínen nagyon komoly mentőerők voltak.

Az ünnepi hétvégén zsúfolásig teltek a szállodák, tömegrendezvények sorára készül Magyarország, hamarosan becsengetnek az iskolákban.

A kórházakban még csend van, de az oltási kedv csökkent, és ha ez így marad, Zacher Gábor szerint megint nagy lesz a baj.

Az, hogy Európa oltás tekintetében itt-ott jól áll, nem jelent semmit. Az jelent valamit, hogy Afrika, Ázsia egyes országai nagyon cudarul állnak, és onnan jöhetnek az új mutánsok, amelyek már akár a delta utáni görög ábécét is kimerítik.

Hirdetés

Ezért kellene az elmaradott vagy kevésbé fejlett országok oltására is nagyon koncentrálni nekünk, a fejlett vagy fejlettebb országoknak. De vegyük górcső alá hazánkat, azon belül is a kisebb városokat.

Nem olyan rég beszéltem egy 2500 fős település polgármesterével, aki azt mondta, hogy igazándiból azon kívül, hogy “Marika néni, legyem szíves, oltassa be magát”, más muníciójuk nincsen.

Mást nem tudnak felhozni, okokat elmondani. A miértekre a háziorvosok sem feltétlenül kaptak elég információt, és tőlük pláne nem lehet elvárni, hogy körbejárják a körzetükben azokat, akiket még nem oltottak be, de szeretnének – na, ez így nem működik

– véli a doktor.

Meglátása szerint a gyermekek oltását nem az utolsó két napra kellett volna hagyni, és sok az ezzel kapcsolatos megválaszolatlan kérdés.

“Nálunk, Hatvanban túl nagy lehetőség nincs, nem vagyunk sokan. Ha sz-r lesz a palacsintában, akkor jön megint a 48-72 vagy a 96 órázás” -mondja.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!