CímlapsztorikÉrdekes világ

A Fidesz szerint túl értékes az ember hogy adózzon: nulla lesz az SZJA?!

Az ÁSZ elnöke most jelentette be, ha ez megvalósul, új korszak és szemlélet jöhet az adózásban Magyarországon…

Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke (aki köztudottan kormányközeli, azaz Fideszes, megdöbbentő javaslattal állt elő.

Egy olyannal, ami hogyha megvalósítják, és tényleg érvénybe lép, milliók életét fogja megváltoztatni és jobbá tenni, és véget érhet egy korszak Magyarországon.

Hirdetés

A személyi jövedelem adóval kapcsolatban osztotta meg irányadó gondolatait.

Szerinte a munkabér után fizetendő terhet egyszerűen nem igazságosak.

Ezt sokszor büntetésként érzékelnek az adófizetők.

“Emiatt az szja jövőjét firtató kérdésre egészen drasztikus válaszom van.

Meggyőződésem, hogy az ember annyira értékes, hogy egyáltalán nem kellene adóztatni, azaz büntetni azért, mert dolgozik.”

Szerinte az a jó adóvita, amely arra világít rá, miként tudjuk a nullaszázalékos szja-t megközelíteni minél gyorsabban.

Újságírói kérdésre válaszolva – miszerint az szja-bevétel most kétezer- és háromezer milliárd forint körül alakul évente, ezért nem drasztikus kissé ez a javaslat – azt válaszolta, hogy nem.

A magyar gazdaságpolitika sikerének titka a foglalkoztatáspolitika sikere, amely mögött egy olyan ösztönző, állami akadályokat lebontó folyamatot kell látni, amely egyrészről előnyben részesíti, hogy mindenki dolgozzon, másrészről pedig lehetőséget is ad erre.

Végül az ÁSZ elnöke elmondta még, hogy nem személyes szereplési vágy vagy más ambíció vezeti, hanem csupán arról van szó, hogy a számvevőszék feladatai közé tartozik a gazdasági elemzések készítése.

Hirdetés

A foglalkoztatáspolitika a társadalom minden szegmensét érintő ügy, így az ÁSZ egyik friss elemzése éppen a napokban mutatott rá a terület folyamataira. Ennek az elemzésnek a lényegét foglalta össze.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!