CímlapsztorikÉrdekes világ

A jövő tantermei borzalmas világot vetítenek elénk – egy tanárnő felvétele

A videó bejárta médiát, a szülők pedig szörnyülködnek…

Tényleg itt tartunk már, hogy gyerekként beléjük fogják nevelni a “távolságtartás” és elszigeteltség kultúráját?!

A videóban az látható, hogy 28 iskolapadot helyeztek el egy normál méretű tanteremben, mindegyiket három oldalról plexiüveg veszi körül, fekete szegéllyel.

Hirdetés

A tanár elmagyarázza, hogy teljes lesz az osztálya, ha mindenki visszatér a virtuális oktatásból, és megmutatja, hogy mit látnak a diákok, amikor leülnek a padok és a plexiüvegek mögé. Gyakorlatilag semmit.

Egyetlen “szerencsénk van”.

Hogy a videó a Dél-Karolinában található Horry megye egyik iskolájában készült, az viszont nem derült ki, hogy ez a konkrét tanárnő abba a táborba tartozik-e, aki úgy gondolja, hogy a tanulóknak egyelőre a virtuális iskolában kell maradniuk…

Vagy hogy az iskoláknak újra meg kell nyitniuk a Covid-19-el kapcsolatos néhány, de egyáltalán nem szükséges biztonsági óvintézkedéssel.

Ez lehet a jövő minden bizonnyal.

Egyre több helyről “hallani”, hogy efféle tantermeket terveznek.

Azt pedig a virológusok is pedzegetik egy ideje, hogy a koronavírus aligha fog eltűnni, maximum szelídülni fog, és talán örökre velünk maradhat.

Emellett pedig fel kell készülnünk arra, hogy a világjárványok korába lépünk, vagyis a társadalmat és a közgondolkodást már felkészítették arra, hogy a régi világ talán soha nem fog már visszatérni abban a formában, ahogyan megismertük.

Ez egy rémálom,” – írják többen a videó alatti kommentekben a szülők.

Hirdetés

Már gyerekkortól kezdve elkezdik a távolságtartás és elszigeteltség kultúrájára nevelni ezeket a gyerekeket, még ha nem is tudatosan…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.