Címlapsztorik

Kiforgatták a vagyonából, majd másfél évig disznóólban tartották Marikát!

Megdöbbentő történet látott napvilágot, egy egész országot megrázott.

Fogadott családja, N. Zsolt (42) és felesége, Krisztina (41) másfél évig valóban embertelen körülmények között tartotta fogva Marianna Christie Gorischewskit (72), azaz Marika mamát?-

Valószínű, hogy sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése miatt mindketten börtönbe kerülnek, a francia állampolgárságú néni pedig egy szociális otthonba.

Hirdetés

A Siófoki Járási Ügyészség vádirata szerint Marika mama kálváriája akkor kezdődött, amikor a házaspár a nyolcéves gyermeke nevére íratta a magyarul alig beszélő, francia asszony lakását.

Ezután a nénit másfél éven keresztül a ságvári szőlőhegyen egy korábban disznóólnak, majd kamrának használt bódéba zárták, naponta egyszer adtak neki enni és inni. Innen szabadították ki őt a rendőrök.

Épp erről kérdeztük a törékeny, madárcsontú Marika mamát, amikor a 130 kilós N. Zsolt hirtelen betoppant. Indulatosan követelte, hogy menjünk ki, még az asztalt is kirántotta a jegyzeteink alól.

Miután a megriadt asszony fejvesztve kimenekült a konyhából, a férfi váratlanul megenyhült.

– Öt éve, hogy Marika mama és a feleségem a parkban találkoztak és összebarátkoztak – magyarázta a Blikknek N. Zsolt.

Ő ajánlotta fel nekünk, hogy költözzünk hozzá, és a lakását írassuk a kisfiunk nevére, akit unokájaként szeret. Amíg a lakást felújítottuk, Marika mamával együtt kiköltöztünk Ságvárra a nyaralónkba, ahol minden évben szeptember elején két hétig együtt vakációztunk.

Azt a házaspár elismerte, hogy a szőlőhegyen nem volt fürdőszoba, se vécé, így Marika mama mindig lavórban mosdott, a dolgát pedig a vödörbe végezte. Ahogy ők is.

De azt tagadták, hogy bezárták volna. A rendőrök viszont mást mondanak. A házhoz érkező őrmester egy nő segélykérő hangjára figyelt fel, ami a lakattal kívülről lezárt, hat négyzetméteres bódéból jött.

A rácsos ablakon túl egy rozoga ágyat, asztalt látott, odabent bűz és kosz uralkodott.

Hirdetés

– Azt a bódét csak pihenőszobának hívjuk, a születésnapja után oda vonult be Marika mama, hogy megigya a maradék borát – magyarázta a tagbaszakadt férfi, akinek beszédét, mint egy riadt kismadár, úgy figyelte a néni. Ki tudja, tán a félelem beszélt belőle, vagy a Stockholm-szindróma tüneteit mutatta, de mondta, ő nem volt bezárva, amikor a rendőrök rátaláltak, csak már túl sokat ivott, beszélni is alig tudott, nemhogy ajtót nyitni.

– Az én ötletem volt, hogy Krisztáék kisfia nevére írassuk a lakást.

Boldog vagyok, mert a családjuk tagja lettem, és lelkifurdalásom van, amiért bajba kerültek. Ha börtönbe zárják őket, fogalmam sincs, mihez kezdek majd

– mondta a Blikknek a megviselt Marika mama.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.