CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Pusztító aszteroida vethet véget Földi életnek márciusban?

A NASA is megszólalt az észlelt aszteroida kapcsán.

Jelenleg több potenciálisan tömeges kihalást okozni képes objektum is tart a Föld felé, már elindították a Föld mentőakcióját!

Egyre biztosabb, hogy nagy katasztrófa elé nézünk, és csak idő kérdése, hogy a Földünk és az emberi civilizáció sorsát megpecsételje egy űrből érkező veszély.

Hirdetés

Az ember azt gondolná, hogy ez nem komoly, de nagyon is az.

Egyes források már korábban is arról számoltak be, hogy a NASA egy titkos Föld mentőakció főpróbáját végzi el. Ez aztán napvilágot is látott valós hírként, és kiderült, hogy az ESA és a NASA közösen vezényelnék le ezt a főpróbát.

Az apropót az a jelentés szolgáltatta, mely megmutatta: évente több olyan aszteroidát fedeznek fel, mely potenciális veszélyforrás lehet a Föld számára.

Sőt, több ízben NAPOKKAL a Föld mellett való elhaladás előtt vettek észre nagyon nagy űrsziklákat, de olyan is volt, amikor utólag derült ki, hogy egy tömegpusztításra képes aszteroida vagy üstökös száguldott el mellettünk.

A veszély nyilvánvalóan nagy.

Csak tetézi az aggodalmakat az, hogy nemrégiben több Földre veszélyes objektumot vettek fel a hivatalos listára a NASA-nál, ami ezeket a veszélyes aszteroidákat tartalmazza.

Ráadásul 2021 márciusában eléri a Földet egy aszteroida, ami szintén ebbe a veszélyességi listába sorolható.

Ha mindez mér nem lenne elég, valóságos “aszteroida zápor” elé néz a Föld, ugyanis 2021 májusában is érkezik egy olyan űrszikla, ami akár be is csapódhatna.

Ehhez érdemes még hozzávenni Richard Blumenthal szenátor egy korábbi kijelentését, miszerint egy ismeretlen – a közvélemény számára – űrveszélyről tudnak, de nem mondhatnak többet.

Hirdetés

A szenátor ugyanis egy kongresszusi meghallgatáson lényegében arról beszélt, hogy az amerikai kormányzat egy titkos divíziója tud egy olyan potenciális fenyegetésről, mely az űrből érkezhet.

Hogy ez pontosan mi, arról nem volt hajlandó többet mondani, vagy információkat megosztani.

Talán egy közelgő aszteroida?

Egy tömeges kihalási eseményt elindítani képes meteorzápor?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.