Érdekes világTudomány

Aquaman megszólalt az ENSZ-ben: “Az emberiség egy betegség, ami megfertőzte a bolygót”

“Az óceánok vészhelyzetben vannak. Egész ökoszisztémák tűnnek el a tengerek felmelegedésével, nem is beszélve a vizeinkbe kerülő szemét és műanyag pusztító hatásairól.”

Jason Momoa, akit sokan csak Aquaman-ként ismernek a képregény filmből, nemrég egy megrázó igazságbeszédet mondott az ENSZ-ben.

A világ katasztrofális jövő felé való robogására figyelmeztetett, és arról is beszélt, hogy a Föld jelenlegi kritikus állapotáért mi emberek vagyunk a felelősek.

Hirdetés

Legutóbb ennyire erős szavakkal talán csak a híres természetfilmes, David Attenborough élt.

A new york-i ENSZ központban, a Kis-Szigetek Fejlődő Államai (Small Island Developing States, SIDS) panelülésén szólalt fel Momoa, és kendőzetlen őszinteséggel foglamazta meg azt, amit érez és lát.

“Az óceánok vészhelyzetben vannak. Egész ökoszisztémák tűnnek el a tengerek felmelegedésével, nem is beszélve a vizeinkbe kerülő szemét és műanyag pusztító hatásairól.”

“Az emberiség egy betegség, ami megfertőzte a bolygót”

-tette hozzá.

“Szégyenteljes, hogy több műanyag részecske van már az óceánjainkban, mint amennyi csillag van a Tejúton”

Szerinte most az a legfontosabb, hogy végre felismerjük a problémát, és ne csak beszéljünk róla, hanem cselekedjünk, hogy:

“újra békére és harmóniára találjon az emberiség a természettel.”

“Nekünk, embereknek szükségünk van a bolygóra a fennmaradásunkhoz. A Földnek nincs szüksége ehhez ránk.”

Hirdetés

Beszédét egy szigeti közmondással fejezte be a Föld törékeny természetéről, ami szerint, az olyan, “mint egy kenuval a tenger közepén lenni”.

Az elmúlt hetekben egyre több befolyásos ember és filmsztár szólalt fel a globális katasztrófa elkerülése miatt.

Az ugyanis egyre nyilvánvalóbb az ENSZ és más szervezetek által közzétett jelentésekből, hogy nagy bajban van a bolygónk.

A tápláléklánc elkezdett összeomlani, a gerinces fajok 80%-a a kihalás szélén áll vagy már ki is halt, a Csendes-óceán kétharmada pedig kiürült.

Ezt súlyosbítja még az éghajlat teljes felborulása, mely 5-10 éven belül akár élelmiszerválságot is hozhat globális szinten.

Nem igazán áll az emberiségnek a zászló tehát, de ezen még van lehetőségünk fordítani egy közös összefogással.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!