Címlapsztorik

Az Ikea reklámfilmje óriási felháborodást okozott – kommentháború robbant ki a családon belüli erőszakról

A családon belüli erőszak vagy a nők elleni erőszak ellen kíván fellépni a kampányfilm?

A szlogen úgy szól a kisfilm végén “a magyar nők”, míg a leírás a családon belüli erőszak elleni fellépésről ír.

Mind a kettő támogatandó és úgy gondolom érdemes felhívni rá a figyelmet, azonban némileg úgy hat mintha egyenlőség jelet tenne a kettő között.

Hirdetés

Nem csak nők lehetnek családon belüli erőszak áldozatai, és ha belevesszük a szóban/lelkileg bántalmazást szinte biztos, hogy a bántalmazásban érintettek nemi eloszlása statisztikai szinten is kiegyenlítődne.

A társadalom nincs kellően érzékenyítve abba az irányba, hogyha egy férfit felpofoznak, csapkodnak, megkarmolnak és kiabálnak vele az ugyan úgy családon belüli erőszak!

-írja egy kommentelő videóhoz, teljesen jogosan.

Nézzétek meg a videót.

Sokak szerint az Ikea ezzel most nagyon mellélőtt…

Érdemes elolvasni a kommenteket:

“Statisztika: a gyermek sérelmére elkövetett családon belüli erőszakot 70%-ban (!) az anya és NEM az apa követi el, és a családon belüli gyermekgyilkosságok áldozatai is 60%-ban fiúk. Persze ez a kutyát nem érdekli, mert ugye ebből nem lehet egy szaftos kis férfigyűlölő kampányvideót készíteni. De ugye 2020 van, már megtanulhattuk, hogy amúgy is “senki sem fog neked hinni, mert férfi vagy”.

Egy másik:

“Ezzel a filmmel az IKEA nem ajánl fel sem megoldást, sem segítséget, csupán kihasznál egy manapság “népszerű” témát, saját malmára hajtva a vizet. Álszent, képmutató és sajnos uszító. Nem szabad engednünk a megosztásnak, az egymásnak uszításnak.”

Hirdetés

és egy meglehetőpsen humorosra sikeredett:

“Asztalos vagyok, legtöbbet beépített konyhákat készítek, de egyéb lakossági bútorokat is, nálam az a cél, hogy a megrendelő elégedett legyen! Szeretném megköszönni az IKE’J’ÁNAK, hogy a lelkes marketing csapata ilyen mesterműveket alkot, és ezzel felnyitja az emberek szemét! Ennek hála, egyre több munkám van/lesz kampányvideó nélkül! :)”

Ti mit gondoltok?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.