Misztikum

Égből érkező pusztítóról árulkodnak az ősi szimbólumok: az emberiség sorsa megpecsételődött?

Csaknem az egész emberiség kipusztítása fűződik hozzá… múltbéli ábrák és egy 11 ezer évvel ezelőtti oszlopra vésett kód tárja fel a titkot.

13 évvel ezelőtti üzenet a múltból

Ki gondolná, hogy az emberiség sorsára, és egy égből érkező halálosztóra tesznek utalást Gobekli Tepe 11 ezer éves kőoszlopai?

Pontosabban az egyik ilyen oszlop, melyen egyértelmű ábrák vannak erre vonatkozóan: mutatják, hogy egy űrbéli veszély hogyan tarolta le az életet a Földön szinte teljes egészében.

Hirdetés

Az esemény következtében egy Özönvíz söpört végig a Földön, majd egy kis jégkorszak köszöntött a Földre, megtizedelve a megmaradt túlélőket is.

A bolygó ökoszisztémája és az élet épphogy csak talpra tudott ebből állni.

A Gobekli Tepe körülbelül 11 ezer évvel ezelőtt épült, de a kataklizma, ami meg van a Keselyűkőnek nevezett oszlopon örökítve, cirka 13 ezer éve zajlott le.

Égi pusztító okozott özönvizet és jégkorszakot

Ha megnézzük magát az oszlopot, rengeteg érdekes részlet kivehető rajta.

Azt ábrázolják, hogy egy széttöredezett üstökös darabjai eltalálják a Földet. A képek között van egy fej nélküli ember is, ez arra utal, hogy a katasztrófában emberek is életüket vesztették.

Az oszlopon szereplő ábrákat számítógépes szoftver segítségével sikerült megfejteni.

A program az állatképeket – amelyek valójában asztronómiai szimbólumok – hozzárendelte a megfelelő csillagképekhez, emellett meghatározta az esemény pontos időpontját is, amely Kr. e. 10 950-re tehető. Az ősi becsapódás tényét egy grönlandi jégmag is alátámasztja.

A lehűlést valószínűleg egy széttöredező óriásüstökös becsapódó darabjai idézték elő, mely aztán egy ezer éven át tartó kisebb jégkorszakot váltott ki.

A régészek vizsgálatai és véleménye alapján a katasztrófa mély nyomot hagyhatott az emberekben, mivel a vésetek sokáig fontos szerepet töltöttek be a mítoszokban is.

Hirdetés

Bármikor újra megismétlődhet?

A Gobekli Tepe helyszínén talált Keselyűkő ki nem mondott tanulsága természetesen az, hogy ez az esemény majdnem leradírozott minket a Föld színéről, és hogy egy ehhez hasonló globális katasztrófa bármikor bekövetkezhet a jövőben.

A Mediterranean Archaeology and Archaeometry című régészeti szakfolyóiratban közölt információk alapján bizonyos időszakokban nagyobb volt az üstökösbecsapódások valószínűsége, mivel bolygónk pályája keresztezte az űrben száguldó üstökösdarabok pályáját.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!