Érdekes világ

Hangyainvázió otthonodban? Így tudod elűzni őket vegyszermentesen

Nem mindegy, hogy rád és családodra is káros méreganyagokkal harcolsz a betolakodók ellen, vagy természetes és sokkal hatásosabb módszerekkel!

Az utóbbiakra adunk néhány tuti bevált tippet!

Gyilkos vegyszerek, melyek ránk is veszélyesek

Amikor a házunkat különféle betolakodók, például csótányok, rovarok, hangyák lepik el főleg tavasszal és nyáron, valamint ősszel a hideg elől a házba húzódva, az életünket alaposan meg tudják keseríteni.

Hirdetés

Ilyenkor az ember hajlamos nagyon erős vegyszerekhez is nyúlni, nem kímélve a betolakodókat.

Azonban hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ezek bár gyors és egyszerű megoldások, sok esetben a mérgek java része a mi tüdőnkbe és szervezetünkbe is bekerülnek, a házi kedvenceink életének kockáztatásáról már nem is beszélve.

Éppen ezért mutatunk be néhány természetes hangyaűző “szert”, ami nem okoz mellékhatásokat, mégis egy kemotox hatékonyságával lép fel ellenük.

Természetes és hatásos módszerek

Citromkarikák, avagy a citrus ereje

Megtörhetjük a hangyák vonulási útját, ha citromot csepegtetünk, és citromkarikákat teszünk oda, ahol az apró rovarok menetelnek, ugyanis a citrom illata visszavonulásra kényszeríti őket. Ha a hívatlan vendégek újra, és újra megjelennek az otthonunkban, akkor a felmosóvízbe facsarjuk bele 1 egész citrom levét is, és mossuk fel a járólapot.

Levendula vagy teafaolaj

Amíg a mi bőrünknek jót tesz a teafaolaj, és a levendula nyugtatja az idegeinket, addig a hangyákra ezek az illóolajok taszító hatással vannak. Keresd meg honnan bújnak elő, és a kis lyukakba csepegtess teafaolajat vagy levendula olajat.

A levendula illata egyes emberekre irritálóan hathat, ezért ha tüneteket észlelsz magadon, tüsszögsz, vagy folyik az orrod, érdemesebb inkább a teafaolajat preferálnod.

A fertőtlenítő hatású, erős, szúrós szagú teafaolaj, és a szintén antibakteriális hatású levendulaolaj illatát a hangyák cseppet sem tartják kellemesnek, ezért igyekeznek minél távolabb menni tőlük.

Ecet

Az ecet az egyik legolcsóbb, szinte filléres hanygaűző szer. Nagyon egyszerűen tudjuk bevetni a hívatlan vendégeink ellen.

Hirdetés

Ráadásul nem csak hangya ellen jó, de a szúnyogokat is képes elűzni.

Fogj egy vízpermetező flakont, önts bele ecetet, és spricceld szét azokon a területeken, ahol a kis betolakodókat szoktad látni.

Az apróbb repedéseket és nyílásokat se hagyd ki, és ne félj: az ecet szúrós szaga hamar elillan, a szagokra érzékeny hangyákat viszont távol tartja.

Cukorszirupos csapda

Az ecettel, a citrommal és az illóolajokkal ellentétben a cukrot nagyon is szeretik a hangyák.

Ezt kihasználva készíthetsz csapdát:

tégy több kis tálba cukrot, adj hozzá egy kevés vizet – épp csak annyit, hogy ragacsos masszát képezzen -, és tedd a tálkákat azokra a helyekre, ahol a hangyák szoktak menetelni.

A cukor odavonzza a szagokra érzékeny rovarokat, és beleragadnak a csapdába.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!