CímlapsztorikEgészségünkTudomány

Kannabisszal nyerhetjük meg a harcot a legrettegettebb betegségek ellen? Tudományos bizonyítékok

A Dél-dániai Egyetem szakemberei szerint antibiotikummal kombinálva sokkal hatásosabb a baktériumok ellen, mint bármilyen gyógyszer.

A kutatók kimutatták, hogy a két anyag kombinálva sokkal jobb eredményeket hoz, mint az antibiotikum egyedül, ezért akár a kevesebb gyógyszerhasználathoz is hozzájárulhat.

A kutatásban a módszert a Staphylococcus aureus baktérium ellen használták, ami gyakran okoz kórházi fertőzéseket.

Hirdetés

Ennek a patogénnek globálisan léteznek multidrog-rezisztens alfajai, néhány országban már most nehezen kezelik a létező antibiotikumokkal a betegeket, a jövőben pedig még nagyobb problémát jelent majd a kórokozó.

Amikor az antibiotikumot a CBD-vel, a kannabisz egy nem pszichoaktív hatóanyagával együtt használták, a baktérium nem tudott tőle megfelelően osztódni.

A megfigyelések szerint néhány fontos génjének száma a baktériumon belül lecsökkent, és a membránja instabillá vált, ami megint sérülékenyebbé teszi a patogént.

A kutatók szerint a jövőben érdemes a CBD és az antibiotikumok együttes használatát tovább kutatni.

Főleg, hogy a használt antibiotikumok mennyiségét így le lehetne csökkenteni – ami a rezisztencia egyik fő okozója.

Ha ezeket a dolgokat figyelembe vesszük, akkor a kannabisz egy újabb, brutálisan erős egészségügyi tulajdonságát, kvázi gyógyerejét sikerült laboratóriumi körülmények között igazolni.

Korábban is számos egészségügyi hatásáról tudtak a kutatók, erről a Titkokszigete.hu írt is részletesen, többek között például még a látással is képes volt csodát művelni.

A kannabisz gyógyhatásaira ráadásul rendelkezésre áll 20 igazolt, tudományos tanulmány is.

Ez újra reményt jelenthet a kannabisz forradalomnak és a régóta várt paradigmaváltásnak, amire oly régóta várnak a világban.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.