CímlapsztorikTudomány

“Kimondhatatlan emberi szenvedésekkel néz szembe” a világ: tudósok figyelmeztették az emberiséget

Legalább 150 országból 11 ezer tudós biztosította támogatásáról azt a nagyszabású tudományos kutatást, ami szerint a világ vészhelyzettel néz szembe.

40 év tudományos adatai és a sokkoló előrejelzés

Azokon a tudományos megállapításokon alapul a most közzétett globális előrejelzés, és egyben figyelmeztetés, melyeket az elmúlt négy évtized adataiból nyertek ki.

A kielemzett eredmények olyan borzalmas jövőt vázoltak fel a tudósok előtt, hogy kötelességüknek érezték azonnal megkongatni azt a bizonyos vészharangot.

Hirdetés

Szerintük ugyanis a fajunk “kimondhatatlan emberi szenvedésekkel néz szembe”, ha nem történik változás a jelenlegi trendekben.

Azonnali lépések kellenek a pusztulás elkerülése végett

Szerintük erkölcsi kötelesség, hogy az utolsó után fordulóponton még figyelmeztessenek mindenkit. Most még vissza lehet fordítani a bajt, bár már így is maradandó és jelentős károkkal.

Később már visszafordítani sem lehet majd ezt az egészet – állítják.

A felmelegedés ellen közösen kell fellépnie minden országnak – utaltak arra, hogy az USA kilép a klímavédelmi egyezményből.

A kutatók annak a véleményüknek adnak hangot, hogy a rövid életű szennyező anyagok, mint a metán vagy a korom csökkentése által akár 50 százalékkal mérsékelhető a következő évtizedekben a rövid távú felmelegedés.

A szakemberek az erdőirtás leállítását, az erők, mezők és mangrove erdők helyreállítását sürgetik, mivel azok segítik a szén-dioxid elnyelését.

Óriási változások jöhetnek az életünkben is

A legtöbb változtatás szinte azonnal ki fog hatni a mi közvetlen környezetünkre is, például az étrendünkre.

A tudósok ugyanis arra is felhívták a figyelmet, hogy az emberiségnek sürgősen változtatnia kell ezen, és nagymértékben növényi étrendre kellene áttérnünk évtizedeken belül.

Ezáltal ugyanis csökkenthető lenne az általunk “megtermelt” ételhulladék is.

Hirdetés

Felszólítottak a világ népesség-növekedésének stabilizálásra, emlékeztetve arra, hogy az manapság napi 200 ezer fővel gyarapodik.

Több ponton is mérsékelnünk kell az emberi civilizáció energiaéhségét, ha azt akarjuk, hogy a következő évszázadot is megérje a homo sapiens civilizációja.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!