Tudomány

Örök sötétség köszönthet a Földre a NASA szerint, mely minden élőlényt elpusztíthat: valóra válik az ősi maja jóslat?

A NASA már vizsgálódik, ugyanis szerintük is valós a veszély, melynek folyamatai már elkezdődtek…

Egy ősi maja naptár és a soha be nem következett világvége

Annak idején még 2012 előtt a neten és az egész világon mindenki egy ijesztő jóslatról beszélt.

Egy jóslatról, mely egy ősi maja naptárhoz kapcsolódott, nevezetesen ahhoz,m hogy a naptár hirtelen véget ért a 2012 december 21-i dátumnál.

Hirdetés

A legendák és a prófécia szerint ekkor ugyanis a Föld találkozott volna a végzetével, és másnap soha nem kelt volna már fel a Nap: örök sötétség köszöntött volna a Földre.

Természetesen soha nem következett be a dolog, azonban ez a világvége hívőket egyáltalán nem hatotta meg, vagy hozta zavarba azóta is rendre újabb dátumokat határoznak meg.

Ellenben a NASA és más kutatóintézetek érdekes megfigyelést tettek az elmúlt évtizedekben, ami adhat némi igazságot az örök sötétség veszélyének a próféciából.

A NASA szerint valós veszély, komolyan foglalkoznak vele

A Svájci Szövetségi Technológiai Intézet földrajztudósa a hatvanas évektől kezdve figyelte a különböző mérőállomások adatait, valamint a kontinensünket érő napsugárzás erősségét.

A tapasztaltak összesítése végén arra a meglepő felfedezésre jutott, hogy a Föld felszínét érő napsugárzás 10%-kal csökkent az előző három évtizedhez viszonyítva.

A folyamat olyan mértékű, hogy azt nagyságrendileg kisebb mérési hibák sem tehetik semmissé.

Egyes vélemények szerint a napfény drasztikus csökkenésének hátterében a légszennyezettség áll.

Ugyanis a légkörbe került koromszemcsék és olyan kémiai anyagok, mint a szulfátok és az aeroszol-részecskék, visszaverik a felszín felé tartó napsugarakat, ráadásul hosszabb-rövidebb ideig megmaradó felhősödést is okoznak.null

A nagy elhomályosodás okozza majd az emberiség vesztét?

Ugyan a tudósok körében is elismert problémává vált a globális elhomályosodás kérdése, néhány kutató azzal a kifogással élt, hogy a mérési módszerek nem voltak megfelelőek, így az eredmények sem lehetnek pontosak.

Hirdetés

Gerard Stanhill környezetkutató szintén vizsgálni kezdte a jelenséget, és szerinte a folyamat olyan mértékű, hogy azt nagyságrendileg kisebb mérési hibák sem tehetik semmissé.

Klímamodellezőjük, Jim Hansen vizsgálatai és mérései is igazolták, hogy a fény elakad a légkörben, és a sugarak infravörös tartományba eső része nem éri el a felszínt, ami a napsugárzás csökkenéséhez és folyamatos elsötétüléshez vezet.

A probléma valós, és nagyon is számolni kell vele a jövőben.

Sokak szerit ez a Föld egyfajta reflexe a globális légszennyezésre, egy önfékező folyamat, mint egy biztosíték, mely megszakítja az áramkört észe esetén.

Vagyis a felmelegedés idővel a visszájára fordul emiatt, nagy lehűlés következik be a napfény hiánya miatt.

Ám ami sokkal rosszabb: a földi élővilág jelentős része is felszámolódik…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!