CímlapsztorikÉrdekes világ

Utcára teszik Bíró Icát: harmadszor és végleg utcára kerülhet motyójával és kutyáival együtt!

Annak idején ő is devizahitelt vett fel, mert neki is ezt ajánlották, mint sok más, még rosszabbul járt honfitársunknak is…

„Itt a vége, már tényleg nincs hová mennem!” – fakadt ki Bíró Ica, aki szeptember 17-ére megkapta az újabb kilakoltatási értesítőt.

Ez lesz a harmadik alkalom, amikor az egykori sztármodellt minden motyójával, kutyáival, rendőrségi biztosítás mellett kitessékelik az otthonából.

Hirdetés

Másfél éve többtucatnyi szimpatizáns testével próbálta megakadályozni, hogy a Trencsény utcai házából kitegyék a hitelcsapdába került Metal Ladyt. Kora reggeltől késő délutánig rendőrsorfal mellett zajlott Ica kilakoltatása, az első helyszínről egyenesen ment a lakatos zárat cserélni a Krisztina körúti ingatlanjába. I

tt viszont óriási baki történt: Ica egykori szépségstúdióját alkotó két szomszédos lakás helyrajzi számait összekeverte a végrehajtó, de még az új tulaj sem vette észre a cserét.

Tévedésből abból az ingatlanból tették ki az egykori sztármodellt, ami papíron az övé maradt, és abban él most, amit árverésen megvett egy cég, amely azóta sem tudta birtokba venni.

jra ki akarnak lakoltatni, megint rendőri és karhatalmi erővel fenyeget a végrehajtó – mutatta Ica a felszólítást, amin ott áll: a rendőrkapitányságtól megrendelték a „megfelelő létszámú karhatalmat”.

Icát pedig felszólították, az ingatlant kiürítve hagyja el délután kettőre. Az árverési vevő dolga biztosítani a zárcseréhez a lakatost és 8 fő rakodómunkást.

Bíró Ica nem tudja, hol fog lakni, s furcsa magyarázatot adott arra, hogyan jutott idáig ez az ügy.

Amit ellenem elkövettek a „devizauzsorások”, ítészek, végrehajtók és társaik, az már teljes ellehetetlenítés.

Nem tudom, hová megyek, ha a tavaly tévesen lefoglalt lakásból kitesznek, mert a másik, a még a nevemen lévő ingatlan kulcsait a mai napig nem adta vissza a végrehajtó.

Elképesztő, hogy az árverezés után 2017 áprilisától a hibás kilakoltatás között eltelt két év alatt a végrehajtó nem ellenőrizte a helyrajzi számokat a lakás alaprajzán – mondta Ica, aki rengeteg energiát áldozott rá, hogy lakhatóvá tegye azt a kis otthont.

Hirdetés

Éppen kiheverte a kettős kilakoltatást, azt hitte, végre nyugalomra talál, de három hónap múltán derült ki a tévedés, most megint mennie kell.

Most tényleg az utcára kerülök. Senkit nem érdekelnek a végzések, fellebbezések, elutasítások és a könnyeim.

Egy élet munkája után földönfutóvá akarnak tenni. Egy hetem van, és végleg ellehetetlenítenek… – mesélte a Blikk információi alapján.

Lehet ítélkezni a devizahitelesek sorsa felett, és hogy mennyire önsorsontó az ember, ha felveszi, de azt tudnotok kell, hogy a bankok és maga az állam is az utolsó pillanatig falazott a pénzügyi gazembereknek, bankár uzsorásoknak azért, hogy minél több család kapja még meg a devizát az bedőlést megelőző hetekben, napokban is.

Boldog, boldogtalan megkapta, emögött pedig sokak szerint a nemzetünk ellehetetlenítésének szándéka is ott volt.

Erről korábban már írtunk, hogyan tették földönfutóvá a magyar családok egy jelentős részét, mintha csak a magyarság kilakoltatása zajlana a Kárpát-medencéből.

15 éve vettem fel a devizahitelt az ingatlanok vásárlásához. Sajnos, ehhez a házam lett a fedezet.

A válság miatt a törlesztőrészlet háromszorosára nőtt nyolc évvel ezelőtt, ezt már nem tudtam fizetni.

A házamat például fél áron vették meg a liciten. Harmadszor pakolom dobozokba az életemet – tette hozzá Ica.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.