CímlapsztorikÉrdekes világ

Valóságos kivégzést akart? A legsötétebb titok a rendőrgyilkos Sz. Szilárdról

Végh József kriminálpszichológus egy megdöbbentően sötét magyarázattal állt elő amit szerinte a tragédia előtti napokban már látni lehetett.

„Erre statisztikai adatok is vannak, még az Egyesült Államokban állapították meg, hogy a támadó 2,75 százalékos előnyben van a rendőrökhöz képest, egyrészt mert tud a szándékáról, másrészt pedig cselekedeteiket nem jogszabályi keretek határozzák meg, úgy, mint a hivatalos szervek esetében”

– ismertette Végh József kriminálpszichológus.

Hirdetés

A kriminálpszichológus elmondása szerint a lőfegyvernél a késes támadás veszélyesebbnek tekinthető.

Mire észreveszi a sértett vagy a társa, addigra már sok esetben sérülés történt. Ezzel szemben a pisztoly elsülése előtt nagyobb arányban képes a másik fél reagálni

– fejtette ki.

Ráadásul a szakember fontos dolgot mondott ami sok mindent megmagyarázhat a rendőrgyilkos valódi tervét, céljait illetően.

A kriminálpszichológus ugyanis úgy véli, ha valóban az újbudai rendőrgyilkosság gyanúsítottja fenyegetőzött bombatámadással pár nappal az eset előtt egy szolnoki honvédségi épület előtt, az arra utal, hogy ki akarta végeztetni magát.

A fiatal rendőrtiszt halálát okozó esetnél, mint mondta, a késelő előnyben volt.

A szakember elmondta, hogy ha ezek a dolgok és információk helytállóak, akkor nem zárható ki, hogy ki akarta végeztetni ténylegesen magát.

Mint ismert, Sz. Szilárd abban a házban élt, ahol az eset történt, így – a szakértő szerint – az ott lakók is komoly veszélyben voltak. Kérdésünkre, hogyan lehet felismerni, ha egy ember a környezetünkben veszélyes lehet ránk nézve, elmondta, több tünet is utalhat erre.

„Érzelmi, gondolkodási és viselkedési zavar együttese jellemzi az elmebetegeket, például ha valaki nem az időjárásnak megfelelően öltözködik, ápolatlan, mereven nézi az embert

Hirdetés

– fejtette ki a szakértő.

Majd hozzátette:

Ha a mentális zavartság mellett fenyegető módon közelít másokhoz vagy hozzánk az illető, az aggodalomra adhat okot.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!