CímlapsztorikÉrdekes világ

Emelik a tétet: keményebb szigor, fekete zónák jöhetnek létre Európában?!

A lockdown egy új korszaka köszönthet rá a kontinensre?

Hamarosan a maradék emberi szabadságjogainktól is megfosztanak minket?

Már tervben van, hogy sms-ben legyen köteles mindenki engedélyt kérni, hogy elhagyhassa az otthonát, akkor is csak egy szűk időre…?!

Hirdetés

Kedden ül össze a pandémiás tanács Szlovákiában, hogy az új intézkedésekről tárgyaljanak.

Az államfő leszögezte, hogy február 8-tól a Covid-automata alapján egész ország a “fekete zónába” tartozna, mindent le kellene zárni, csak a létfontosságú infrastruktúra működhetne.

Azt is hangsúlyozta, sosem támogatta az egész gazdaság leállítását. “A termelést persze nagyon egyszerű leállítani, de a következmények rendkívüliek az ország gazdaságára nézve”.

Az a javaslat, hogy a lakosok SMS üzenet formájában kapjanak kivételt a kijárási tilalom alól, több alkotmányjogász szerint is durván jogsértő.

Ha ezt mégis bevezetik, az államfőnek, a képviselőknek vagy a főügyésznek az alkotmánybírósághoz kellene fordulnia jogorvoslatért

– írja a lap.

Ezzel egy olyan precedenst teremthetnek, ami még az angliai lockdown rendszernél is szigorúbb és inhumánusabb.

Ilyen fekete zónák több helyen létre jöhetnek, ha Szlovákia sikeresen vezeti be a szigorításokat és sokkal nagyobb lesz az eredményük, mint más országoknak.

Egyesek jogosan tartanak attól, hogy ezek a lezárások szinte teljesen megfosztják az emberi és szabadságjogait az állampolgároknak.

Hirdetés

Ráadásul egy olyan veszélyre hivatkozva, ami valós, ezt senki sem vitatja, de még a szakemberek között is kérdéses, mennyire veszélyes az egész emberiségre nézve, annyira, hogy emiatt komplett országokat kelljen teljesen leállítani…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.