CímlapsztorikTudomány

Vége a halandóság korának: 200 évig élhetünk a tudósok szerint

Egyetlen lépésre vagyunk tőle, hogy végleg legyőzzük az öregedést – állítják a szakértők.

Nagyon közel vagyunk egy igazi értelemben vett korszakváltáshoz, mely elérhetővé fogja tenni az emberiség számára azt, hogy örökké éljen.

Vagy legalábbis első körben akár megduplázza az ember átlagéletkorát.

Hirdetés

Az emberi szervezet ugyanis akár több száz évig is képes lehetne élni, ezt számos kutató állítja.

Kevesen tudják, de még a Biblia is beszél több száz éves emberekről még Ábrahám idejéről…

Arról is adtunk már hírt, hogy a Google megtalálhatta az örök élet kódját, és ők is csupán egy lépésre vannak attól, hogy meghosszabbítsák az emberi éveket.

Akár már a következő évtizedben megjelenhetnek azok az áttörést jelentő gyógyszerek, amelyekkel megduplázható lesz az emberi élettartam – állítja egy neves biológus.

Andrew Steele a “Kortalanul: Az öregség nélküli öregedés tudománya” című könyvében fejtette ki, hogy szerinte ma már nem álom az ilyen hatású szerek használata – írja a Guardian.

A várható élettartam világátlaga jelenleg 71 év, ám a jövőben ennek a duplájáig is elélhetünk. Az öregedés olyan drámai mértékben lelassíthatóvá válhat, hogy szerinte még a 200 éves emberek is vidáman focizhatnak majd.

Steele szerint mindez nem abban nyilvánul meg, hogy az idős emberek is tinédzsereknek néznek majd ki.

Sokkal inkább az öregedéssel fellépő betegségeket sikerülhet kiiktatni, vagy legalábbis jelentősen lelassítani. Ezek közé tartozhatnak az ízületi fájdalmak és gyulladások, a csípőproblémák vagy a csontritkulás is.

“Olyan kezelésekkel állhatunk elő, amelyek a teljes öregedési folyamatot lelassítják, és kitolják a betegségek kialakulásának idejét a jövőbe”

Hirdetés

-írta a tudós, aki abban reménykedik: boldogabb életet élhetünk, ha növekszik az egészséges éveink száma.

Az idős emberek tehát nem az öregek otthonában élnének fél évszázadon keresztül, hanem tovább élveznék az aktivitás, a mozgás és a tevékeny élet örömeit.

Steele szerint ráadásul minderre már nem kell sokat várni, akár a következő 10 évben megjelenhetnek az ilyen hatású szerek.

Jelenleg is számtalan kísérlet zajlik világszerte, és habár az első körben valószínűleg nem számíthatunk az élettartamot évszázadokkal kitoló szerekre, a folyamat ebbe az irányba mutat.

“Nincs messze a kor, amikor 150 évesen még jó egészségben és aktívan játszhatunk az unokáinkkal, vagy dédunokáinkkal”

– mondta.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.