Tudomány

Műanyag Armageddon: ez fogja kiirtani az emberiséget, 10 évünk van hátra?

A szakértők és környezetvédők szerint már nagyon nagy a baj. A Mount Everesttől kezdve a Mariana-árokig minden tele van műanyag szeméttel és nejlonszatyrokkal. Egyszerűen bele fogunk fúlni a szemétbe…

Megindult a végső visszaszámlálás

Nagyon komolyan el kell gondolkodnia az emberiségnek azon, hogy mit tesz az elkövetkező 5-10 évben, ha ugyanis továbbra sem vesszük komolyan a bolygón jelenleg is tomboló, óriási pusztítást okozó mikroműanyag apokalipszist, akkor 10 év múlva egy igazi Armageddon söpörhet el mindent.

Ez ugyan nem egyik pillanatról a másikra fog bekövetkezni, de ha letelik a 10 év, akkor az elemzők szerint már olyan mértékű lesz a természet és a Föld ökológiai károsodásra, hogy elkerülhetetlen lesz a tömeges kihalás felgyorsulása és a tápláléklánc végleges megbomlása.

Hirdetés

Kaotikus állapotok napjainkban

Napjainkban is borzalmas jelentések látnak napvilágot. Nem elég, hogy itt van a nyakunkon a globális felmelegedés okozta klímaváltozás, mely az ENSZ szerint éveken belül fordulópontot hozhat: még nagyobb hőhullámokat és extrém időjárást.

Emellett az egész Földet lassan beterítő műanyag áradattal is meg kell birkóznunk.

Kénytelenek leszünk legalábbis, mert lassan tényleg meg fogunk fulladni benne. Ami azt illeti az élőlények és a természet már fuldokolnak is.

Korábban írtunk már mi is róla, hogy egyes tengerparti sziklákon konkrétan mikroműanyag rétegek alakultak ki, annyira szennyezettek a világtengerek, óceánok.

Sőt, a Mount Everesten is rengeteg már a műanyag flakon és szatyor, több napra is lezárták a látogatott turista útvonalakat, annyira teleszemetelték azt…

Nemrég pedig a Föld legmélyebb pontján, a Mariana-árok mélyén készíttetek felvételt egy a vízben keringő műanyag szatyorról… ez már gyakorlatilag a műanyag apokalipszis kezdete.

Éppen a szemünk előtt zajlik.

Az egész világra hatással lehet, ha egyénileg változtatunk a hétköznapjainkat meghatározó szokásainkon, különben 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint hal.

A katasztrófa azonban a legtöbb elemző szerint már 10 év múlva bekövetkezhet, mivel innentől kezdve lesznek teljesen visszafordíthatatlanok a folyamatok.

Hirdetés

A mikroműanyag már most ott van szinte mindenhol, de tényleg mindenhol.

Az ivóvizeinkben, a palackozott ásványvizekben, a tengeri élőlényekben, melyeket egyébként rákos kelések borítanak emiatt igen gyakran, és sok esetben az élelmiszeripar fel is dolgozza őket ennek ellenére, erről itt írtunk korábban.

Ha csak hazánkra akartjuk az egészet levetíteni: 3000 kg, azaz 3 tonna szemetet szedtek ki nemrég a Tiszából mindösszesen 3 nap alatt. Azonban még így is legalább 8000 tonna maradt benne…

A műanyag Armageddon órája ketyeg, ez ellen pedig nem tudunk mit tenni.

Vagyis pontosabban tudnánk, de a világ társadalma csak áll és néz, mint egy béna kacsa, amit műanyaggal tömnek, míg végül meg nem fullad…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!